Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Dr. Mikel Reilingh volgde na zijn studie geneeskunde aan de Vrije universiteit in Amsterdam, de opleiding tot orthopedische chirurg in het Academisch Medisch Centrum. Als voormalig topsporter in karate is zijn interesse in het bewegingssysteem ontstaan en heeft hij zich verder verdiept in sportletsels van de knie en enkel. Hij promoveerde in 2016 met zijn proefschrift over verschillende behandelopties van kraakbeendefecten in de enkel. Sinds 2019 is hij werkzaam als orthopedisch chirurg in het Albert Schweitzer ziekenhuis met focus op ligamentaire letsels van de knie.
Wouter van Goeverden MSc werkt als sportfysiotherapeut in de eerstelijns praktijk Fysiotherapie Utrecht Oost, een specialistisch centrum voor sport en orthopedie. Hier is hij betrokken bij het volledige revalidatieproces van (multi-ligamentair) knieletsels. Hierbij heeft hij specifieke aandacht voor de sportspecifieke eindfase van de revalidatie en de return-to-play criteria. Daarnaast werkt hij op de sportpoli knie van het Diakonessenhuis in Utrecht.
Dit webinar (via Zoom) bestaat uit een live sessie met presentaties van 2 experts afgewisseld met interactieve discussies en beantwoording van vragen. Je kunt als deelnemer tijdens het webinar live en via de chat vragen stellen en met de sprekers in discussie gaan.
Het webinar vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Vanaf 19.00 uur kan worden ingelogd.
Gespreksleider: Marc Diks MSc, fysiotherapeut en voorzitter van de NVFS
Dinsdagavond 14 maart 2023
Euro 35,-, respectievelijk euro 29,- met NPi-kortingskaart
Accreditatie in aanvraag.
Na dit webinar kan de deelnemer een antwoord geven op de onderstaande vragen en de gegeven tools direct in de praktijk toepassen.
Wat kunnen (sport)fysiotherapeuten doen om het aantal re-rupturen na een VKB-revalidatie te verminderen? Veel sporters die een VKB-blessure oplopen verwachten zonder problemen weer terug te kunnen keren naar hun sport. Helaas blijkt de realiteit anders, lang niet iedereen keert terug op hetzelfde sportniveau. Daarnaast krijgt een deel van deze groep een nieuwe VKB-blessure. Hoe kan het dat sommige sporters zonder problemen terugkeren naar de sport, en anderen niet? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit percentage omlaag gaat? De combinatie van zowel fysieke- als mentale uitdagingen die hierbij komen kijken, maakt het een zeer interessante proces.
In dit webinar worden deze en vele andere vragen beantwoord en krijg je hele praktische tools om in de praktijk toe te passen.
Webinar
Vera van Opstal-Verbruggen
e-mail:
telefoon: 06 82 14 86 45
(bereikbaar ma.middag en dinsdag t/m vrijdagochtend)
Hans Bult MSc
e-mail:
telefoon: 06 54 29 58 19